Рейтинг@Mail.ru

Clinica stomatologica CviaDent

Abordarea individuală și de lucru în mod exclusiv de calitate ...

  • Program:
  • Luni - Vineri 9.00 - 20.00
  • sâmbătă 9.00-14.00
  • Clinica opereaza de pre-înregistrare.
  • (+373) 22 888-211(+373) 79 750 332
  • cviadent@mail.ru
  • Chișinău, Tighina, 49/3, etajul 3, of.33
Pentru a menține dinții sănătoși vezi stomatologu dumneavoastră la fiecare 6 luni.

Despre clinica

belie_zubi1Tehnologiile moderne, actualmente ne permit sa excludem protezele dentare care balanseaza si provoaca discomfort, puntele dentare care necesita prepararea dintilor vecini sanatosi, si sa refacem dintii pierduti prin metoda implantarii. Implantul reprezinta o "radacina" de titan, care va inlocui radacina naturala a dintelui.

Implantarea se paote efectua intr-o singura etapa sau in doua etape

  La implantarea intro singura etapa, implantul reprezinta o constructie integra, cu partea protetica vizibila ce se efectueaza in termen de 1 saptamiina dupa momentul implantarii. Implanturile intr-o etapa pot servi aproximativ 1-2 ani.

La implantarea in doua etape se folosesc implanturi flexibile, ce includ partea vizibila si cea invizibila. Partea invizibila este reprezentata din radacina dintelui de titan, iar partea vizibila este abatmant-ul. Partea invizibilase aplica intr-o vizita timp de 15-20min., deci timplu de efectuare a implantarii va depinde de numarul implantilor care vor fi instalati. Peste 3-5 zile de la momentul efectuarii implantarii este necesar ca pacientul caruia sa instalat implantul sa se prezinte la control. Iar peste 2-6 luni se efectueaza a doua etapa, etapa protezarii. Peste 2-3 luni se efectueaza protezarea la maxilarul inferior, si peste 4-6 luni la cel superior.

A doua etapa incepe cu instalarea conformatorului gingival, ce contribuie la pregatirea gingii timp de 1-2 saptamiini pentru efectuarea procedurii de protezare. Dupa aceasta conformatorul gingival se inlocuieste cu partea vizibila a implantului- abatmantul. Pe abatmant se aplica constructia ortopedica- aceata poate fi o proteza, cu include si coronitile, sau proteza conditionat detasabila ce se fixeaza pe implanturi cu bol-atachement. Implanturile efectuate in doua etape pot servi 10 ani.

In cazul absentei totale a dintilor ca o varianta mai economica, se instaleaza doar 3-4 implanturi la maxilarul superior si 3-4 la cel inferior, cu protezarea ulterioara cu proteze conditionat detasabile fixate pe implanturi cu bol-atachment.

Pentru protezarea fixa, in cazul lipsei totate a dintilor, este necesar de instalat cite 6-8 implanturi la ambele maxilare, cu protezarea ulterioara cu coroane, a cite 12 unitati la ambele maxilare.

belie zubi2Avantajele implantarii- permite sa pastram dintii sanatosi, fiindca in cazul absentei a unui sau mai multor dinti ca sprijen pentru puntea dentara sau coronita ne serveste implantul, dar nu dintii vecini sanatosi, care cu timpul din cauza repartizarii neuniforme a fortilor masticatorii se mobilizeaza si peste o perioada de timp se extrag, ceea ce necesita iarasi schimbul puntii dentare.

In prealabil este nevoie de consultatia implantologului pentru analiza starii tesutului osos. In cazul lipsii indelungate a dintilor si inflamatie paradontului, poate aparea rezorbtia osoasa( micsorarea), ceea ce necesita efectuarea unei interventii suplimentare de osteoplastie- replantarea osului artificial, care se efectueaza cu succes in clinica noastra.

Pentru procedura de implantare exista indicatii si contraidicatii, este foarte important, sa nu aveti boli cronice asa cum: diabetul zaharat, boli hematice, a oaselor, afectiuni ale ficatului, hemofilie etc., de acea varianta cu implante poate fi exclusa doar in cazul contraindicatiilor totale sus-numite.